Triggerpoint therapie

Triggerpoints staan in de volksmond bekend als spierknopen. Het zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat.

Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan.

Het doel van de behandeling is om de gevoeligheid van de triggerpoints te verminderen, om triggerpoints te de-activeren.

De triggerpoints behandeling wordt altijd gecombineerd met sportmassage en rekken als basis. Indien tijdens een reguliere massage blijkt dat een triggerpoint behandeling nodig is, zal dit in overleg met de cliënt worden geïntegreerd.