Sportmassage

Wat is sportmassage?
Sportmassage wordt omschreven als “het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen.” (Handboek Sportmassage – W. Snellenberg)

Wanneer?
Een sportmasseur komt in beeld voor of na het sporten, maar ook in tijden van rust of na het herstellen van een blessure. Vermoeidheidsverschijnselen als gevolg van lichamelijke inspanning worden door sportmassage aanzienlijk teruggedrongen. Ook voorafgaand aan het sporten, als onderdeel van de warming up, kunnen spieren juist gestimuleerd en geactiveerd worden.

Een ander effect van massage is psychische en lichamelijke ontspanning, het lichaam herstelt sneller en de stofwisseling wordt positief beïnvloed.

Voor wie?
Sportmassage is niet alleen voor sporters (recreatief of professioneel) weggelegd. Ook niet-sporters maken gebruik van sportmassage. In het dagelijkse leven, door ons werk of andere activiteiten wordt ons lichaam belast. Het effect van sportmassage is dan ook zeer effectief.

Heb je een aanhoudende blessure of ben je in voorbereiding op die ene wedstrijd waar je wilt shinen? Maak dan nu een afspraak!