PowerWalk Arnhem – Velp

 

Powerwalken, wat is dat nou eigenlijk? 

Laten we beginnen met wat het niet is: het is geen wandelen of joggen, het is ook geen nordic Walking (nee we gebruiken geen stokken!) en het is zeker geen hardlopen. 

Wat is het dan wel? 
Het is een actieve manier van lopen; je loopt stevig door en beweegt daarbij je armen. Het voordeel is dat direct je houding verandert, je loopt rechtop met je schouders naar achteren. Je hebt geen ‘zweefmoment’ zoals bij hardlopen, daarom is de belasting op spieren en gewrichten ook veel minder. 

Doordat je stevig doorloopt verbetert je conditie. Het lopen wordt afgewisseld met een aantal momenten waarbij we oefeningen uitvoeren. Deze oefeningen zijn gericht op kracht, stabiliteit, mobiliteit en balans. Je wordt dus niet alleen conditioneel fitter, maar ook sterker!

De trainingen worden altijd gegeven door een instructeur met kennis van het menselijk lichaam, een sportachtergrond en/of kennis van het bewegingsapparaat waardoor de trainingen veilig en doeltreffend zijn. 

Powerwalken is toegankelijk voor iedereen, elk niveau. Begin je (weer) met sporten, ben je herstellende van een blessure of ben je jouw vaste wandelrondje zat en zoek je meer afwisseling en structuur? Kom dan powerwalken!

Hoe ziet een training eruit?
We beginnen altijd met een warming up met dynamische oefeningen zodat de spieren alvast wat opgewarmd zijn om een inspanning te verrichten. Daarna gaan we powerwalken – dus stevig doorlopen – afgewisseld met 1 à 2 momenten waarbij we diverse oefeningen doen. We eindigen de training altijd met een cooling down. Een training duurt +/- 60 minuten. 

Groepsgrootte
De groep bestaat uit maximaal 12 personen op 1 instructeur. (Minimaal deelnemersaantal is 4 personen)

Kosten:
Losse (groeps)les: € 10,-
Strippenkaart groepslessen: € 80,-
(10-strippen, 20 weken geldig)
Personal PowerWalk (individuele lessen): €20,-
Proefles is gratis en op aanvraag.

Reguliere tijden: 
Woensdagochtend* 08.00 – 09.00 uur – locatie Zypendaal / Sonsbeek / Gulden Bodem (Arnhem)
Zaterdagochtend 8.00 – 9.00 uur – locatie Beekhuizen (Velp) 
*Bij voldoende animo

Overige dagen en tijden kunnen altijd in overleg afgestemd worden.
Aanmelden voor een proefles kan via een bericht naar 06-19606161 of mail naar powerwalk026@gmail.com