Marieke van Roden

Wie is Marieke?
Ik ben Marieke van Roden en vanaf 1 februari 2019 ben ik  werkzaam als sportmasseur bij e-Body in Sint Elisabethshof.

Waarom sportmassage?
Voor mij staat het buiten kijf dat lichamelijke en geestelijke gezondheid aan elkaar gekoppeld zijn. Als je lichamelijk niet in orde bent, werkt dat vaak door in je hoofd. Dit veroorzaakt piekeren of zelfs slaapproblemen. Andersom werkt dat precies zo. Mensen met stress klachten hebben vaak last van vastzittende spieren in hun rug of schouders. De last wordt als ware op de schouders meegedragen.

Als fanatiek sporter wilde ik nog meer weten over de werking van de spieren in ons lichaam. Daarom heb ik in 2004 de opleidingen Sportmassage en Blessurepreventie bij Sportmassage Opleidingen Westervoort gedaan waarbij ik ook o.a. anatomie en fysiologie kreeg. De rode draad in mijn leven is het ondersteunen van anderen in de breedste zin van het woord. Mijn passie hiervoor heb ik ook succesvol kunnen omzetten in mijn eigen massagepraktijk, waar ik naast e-Body ook nog werkzaam ben.

Uit het water, in de bossen, bergen en op de wegen.
Door zelf veel te sporten, voel ik mij goed en kan ik goed mijn hoofd leegmaken. Tot 2016 speelde ik fanatiek waterpolo, maar naar bijna 30 jaar vond ik het wel genoeg en heb ik mijn draai gevonden in hardlopen en bootcamp. Ik doe geregeld mee met diverse loopjes van 5 tot 10 km, maar inmiddels heb ik ook 2 keer een halve marathon gelopen.
Ik heb mijn hart verloren aan Zwitserland en als het kan, ga ik graag daar heen voor mooie bergwandeltochten.

Specialisaties:
Sportmassage
Ontspanningsmassage
Medical Taping

Opleidingen in het kort:
Sportmassage
Deep Muscular Technics (2021)
Manuele wervelcorrecties en Tenniselleboog behandeling (2021)