Eva Barmentloo

Wie is Eva? 
Sport is mijn passie en uitlaatklep; of het nou hardlopen, wielrennen, zwemmen, hiken of krachttraining is.

Voordat ik aan de duursporten begon heb ik ongeveer 15 jaar aan fitness gedaan en recreatief volleybal en squash.

Waarom sportmassage?
Na mijn afgeronde opleidingen tot lerares Frans en Office manager, kwam ik op Papendal terecht bij het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en NOC*NSF. Op deze inspirerende locatie is mijn voorliefde voor de sportsector alleen maar gegroeid. Werken met gedreven mensen om gezamenlijk naar een doel toe te werken was waar ik mij op wilde toeleggen.

Ik heb uiteindelijk mijn (commerciële) functies gedag gezegd en besloot te gaan doen waar mijn hart ligt. En dat is een combinatie van sport en masseren! Het is geweldig om het resultaat te zien dat door middel van massage iemand, of het nou een sporter is of een niet-sporter, geholpen wordt zijn of haar lichamelijke conditie te verbeteren of blessures te vermijden.

e-Body | energize your body
Direct na de opleiding tot sportmasseur ben ik mijn eigen praktijk e-Body gestart. e-Body staat voor energie en evenwicht, zowel lichamelijk als mentaal. Een gezond brein zorgt voor een gezond lichaam.

Naast mijn praktijk e-Body was ik tot juni 2016 franchisenemer van Sportmassage026 in Arnhem en Sportmassage024 in Nijmegen, beide onderdeel van Sportmassageplus31. Deze praktijken (met 4 locaties in Arnhem en 2 in Nijmegen) heb ik met veel plezier en enthousiasme opgericht en ‘grootgebracht’. Vanaf juni 2016 werk ik uitsluitend nog voor e-Body en richt ik mij vooral op sportmassage als ook op ontspanningsmassage of een combinatie hiervan. Tijdens mijn behandelingen maak ik gebruik van verschillende technieken, van Deep Muscular Technics tot -indien nodig en gewenst- dryneedling.
Verder heb ik mijn kennis en vaardigheden uitgebreid met de opleidingen Voeding & Sport,  Mobility Trainer en Powerwalk instructeur om jou als sporter en mens nog meer te kunnen ondersteunen jouw doelen te behalen.

Italië – Origo Sports & Health
Ik ben regelmatig in Italië te vinden, om te genieten van de rust en natuur (èn het heerlijke eten&drinken), maar ook lekker actief en sportief bezig te zijn.
Daarnaast ben ik eind 2022 gestart met een nieuwe uitdaging in de vorm van Origo Sports & Health. Wij verzorgen sportieve en actieve reizen op maat in de Italiaanse Apennijnen in de maanden april t/m september. De overige maanden ben ik in Nederland werkzaam voor e-Body, niet meer als eigenaar sinds 1 december 2023, maar wel als sportmasseur en dryneedlingtherapeut.

Mijn naam is Eva Barmentloo en sinds juni 2011 gediplomeerd sportmasseur, ondernemer en vooral sportief levensgenieter.

Specialisaties:

Sportmassage
Dryneedling
Powerwalk instructeur
Voedingsadvies
Mobility Trainer
Ontspanningsmassage
Hotstonemassage
Cupping
Medical Taping
Zwangerschapsmassage

Opleidingen in het kort:

Sportmassage ESPO (2011)
Cuppingtherapie (2011)
Hotstonemassage (2011)
Medical Taping Concept (2012)
Specialisatie in lage rugpijnklachten (2014)
Core stability (2015)
Voeding en sport (2017)
Deep muscular Technics (2017)
Manuele wervelcorrecties en Tenniselleboog behandeling (2018)
Mobility Trainer Level 1, 2 en 3 (2019)
Powerwalk instructeur (2020)
TNC – Trigger Needling Concept (2021)