Hoe belangrijk is multidisciplinair samenwerken?

Om als zorgverlener in te staan voor een kwaliteitsvolle zorgverlening, is een multidisciplinair netwerk met relevante zorgverleners van belang. Waarom is dit van belang en wat is het voordeel voor de patiënt/cliënt?

Wat is multidisciplinair samenwerken?
Een multidisciplinair team bepaalt samen de doelen van de patiënt/cliënt en hoe en wanneer hieraan gewerkt wordt. Hierbij staan de belangen van de patiënt/cliënt voorop. Het zorgplan dat multidisciplinair wordt opgesteld, is richtinggevend voor het handelen van alle afzonderlijke disciplines. De betrokken disciplines blijven op de hoogte van de voortgang van de patiënt/cliënt.

Waarom multidisciplinair samenwerken?
Om de patiënt/cliënt optimale zorg te kunnen bieden, moet er verder worden gekeken dan alleen het eigen vakgebied. Verschillende zorgverleners kunnen elkaar aanvullen waardoor er met elkaar een doel bereikt kan worden waartoe een zorgverlener niet alleen toe instaat is. Bovendien geeft het samenvoegen van de informatie die de zorgverlener opdoet tijdens de behandeling een goed totaalbeeld van de patiënt/cliënt.
(Bron Fysiosupplies.nl)

Daarom werken de sportmasseurs van e-Body nauw samen met diverse specialisten zoals fysiotherapeuten, osteopaten, podotherapeuten en diverse trainers om jou als cliënt zo goed mogelijk te helpen. Of je nou een sporter bent of niet, je lichaam is iets om zuinig op te zijn!