Running sucks…..only sometimes.

“En hoe ging het vandaag, lekker gelopen?” Dé standaard vraag bij thuiskomst. Ik loop door naar boven, mompel nog een chagrijnig “niet echt” en stap onder de douche.
Waarom lukt het me nu al twee weken niet om gewoon te genieten van mijn rondjes? Normaal loop ik mijn eigen sterren van de hemel en geniet ik, ook al is het koud, waait het, loop ik toch maar weer het saaie rondje máár spot ik ineens een lief konijntje, enz. Alleen nu dus even niet….zware benen to the max, niet vooruit te branden.
Ik ben zelfs al bij een sportmasseur geweest 😉

Nu weet ik ook wel waar het aan zou kunnen liggen. Na een inspannende maand met veel indrukken, ervaringen en veel (hard)lopen ben ik best wel een beetje moe. Tel daar na thuiskomst stress en een slaaptekort bij op, dan is de conclusie snel getrokken waarom het niet lekker loopt. Now what?!

Lopen is voor mij een uitlaatklep, maar niet altijd als ik me focus op een schema. Dus voor nu gaat het schema even overboord. Ik heb geen specifiek trainingsdoel voor ogen, maar wil gewoon weer lekker in m’n flow komen en de regelmaat er weer in krijgen. En als ik dan een keer geen zin heb of me niet lekker voel dan luister ik naar mijn lichaam en pak ik die rust. Of ik ga een stuk wandelen in het bos. Even het hoofd leeg maken.
Focussen op goede voeding is nog zo’n dingetje. Als je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt, vindt je lichaam dat ook fijn. Aandachtspuntje dus, want in tijden van stress en drukte schiet goed en gezond eten er ook vaak bij in.

En voor vandaag…. gewoon vergeten die run van deze ochtend, morgen is weer een dag. En laat ik nou net vanmiddag een nieuwe afspraak hebben bij de sportmasseur!

Heb jij ook wel eens van die momenten dat het niet lekker loopt, fietst of …? Luister je dan naar je lichaam of ga je maar door tegen beter weten in? Belangrijk is het om hier aandacht aan te schenken, waarom gaat het niet en wat kan ik eraan doen om de oorzaak te veranderen? Een ontspannende massage wil ook nog wel eens helpen!