Focus in het donker

Focus in het donker…..tijdens de Runnersworld Nightrun 2017.

Renée en ik liepen gisterenavond mee met deze jaarlijks terugkerende funrun. Natuurlijk omdat Runnersworld Arnhem een van onze partners is, maar ook gewoon omdat het leuk is om eens uit je comfortzone te stappen. Ik loop namelijk alleen maar ’s morgensvroeg voor dag en dauw, alleen, in alle stilte. Dit was niets van dat alles! Het was ’s avonds (ja duh het heet ook nightrun!), met een groep van nog ongeveer 50 anderen dus zeker niet alleen. Over de stilte nog maar te zwijgen …..

En toch was het heerlijk! De route was leuk en goed verlicht en als de verlichting even iets minder was, dan hadden we natuurlijk die te gekke hoofdlampjes die niet alleen ervoor zorgden dat wij zichtbaar waren, maar ook dat je kon zien of je niet over een scheve stoeptegel zou struikelen!
Alex, de trainer van de Loopschool leidde ons via onderlangs en Artez naar de Koepelgevangenis van Arnhem, waar een aantal instructeurs van Bootcampmaffia ons al stonden op te wachten met wat te drinken. Supertof om deze voormalige gevangenis eens van binnen te mogen bekijken! Zelfs één van de cellen werd geopend. Na een groepsfoto werden we allemaal weer naar buiten geleid en kon de terugweg naar RWArnhem beginnen.

Toch maar even het tempo erin gezet, wij hadden de deelnemers namelijk beloofd dat ze konden kennismaken met sportmassage, dus even snel omkleden en klaarstaan voordat de groep helemaal binnen is.

Al met al een geslaagde avond!