Massages en behandelingen

Sportmassage

Sportmassage wordt omschreven als “het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen.” (Handboek Sportmassage – W. Snellenberg)

Een sportmasseur komt in beeld voor of na het sporten, maar ook in tijden van rust of na het herstellen van een blessure. Vermoeidheidsverschijnselen als gevolg van lichamelijke inspanning worden door sportmassage aanzienlijk teruggedrongen. Ook voorafgaand aan het sporten, als onderdeel van de warming up, kunnen spieren juist gestimuleerd en geactiveerd worden.

Een ander effect van massage is psychische en lichamelijke ontspanning, het lichaam herstelt sneller en de stofwisseling wordt positief beïnvloed.

Sportmassage is niet alleen voor sporters (recreatief of professioneel) weggelegd. Ook niet-sporters maken gebruik van sportmassage. In het dagelijkse leven, door ons werk of andere activiteiten wordt ons lichaam belast. Het effect van sportmassage is dan ook zeer effectief.

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is voor iedereen. De massage bestaat uit strijkingen en knedingen afwisselend in een rustig tempo. Ontspanningsmassage heeft een positieve uitwerking op lichaam en geest. Het vermindert stress en activeert de bloedcirculatie. De massage stimuleert de hersenen zodat endorfine aangemaakt wordt, een door het lichaam geproduceerde pijnstiller. Doordat de bloedcirculatie gestimuleerd wordt is er ook een betere warmteverdeling in het lichaam. 

Naast dit alles is het een moment van rust in deze hectische tijd. 

Cuppingtherapie

Cupping wordt gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbetert. De cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, ook het gebied tussen de wervels wordt ‘losgetrokken’. Cupping gaat dieper en is een intensievere behandeling dan massage. Verhard vetweefsel wordt door de negatieve druk in de cups afgevoerd. Cupping kan bij verschillende klachten worden toegepast, o.a. kou- en opkomende verkoudheid, spier- en gewrichtsklachten, hoofdpijn/migraine, enz. Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefselverslakking opgeheven. Na een cuppingbehandeling voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter.

Bedrijfsmassage

De Wet Verbetering Poortwachter is op 1 april 2002 in werking getreden en geeft een aantal voorschriften voor begeleiding van langdurig zieke werknemers. Deze wet regelt ook de rechten en plichten voor werkgevers en werknemers. Het doel is te voorkomen dat er een beroep moet worden gedaan op de WAO. Re-integratie van zieke werknemers is een langdurig en kostbaar proces. Om zieke werknemers te begeleiden bij hun re-integratieproces kunnen werkgevers allerlei middelen inzetten. Om stress op het werk te voorkomen, maar ook bij processen van re-integratie is het mogelijk om gebruik te maken van massages. Voor bedrijven is het mogelijk dat ik ingehuurd word voor maximaal drie uur op een dag. Hierbij kunnen medewerkers gedurende die tijd bij mij voor een massage terecht. Wel zullen de massages korter duren. Hooguit 15 minuten per persoon.

Hotstonemassage

Hotstonemassage is masseren met warme stenen, dit is een eeuwenoud ritueel als basis voor ontspannen en onthaasten in deze moderne, snelle tijd.
De massage wordt gegeven met basaltstenen. Deze vulkanische stenen zijn door invloed van water en zand door de jaren heen gepolijst. Basaltstenen zijn rijk aan ijzer en magnesium, daardoor slaan ze de warmte goed op en kunnen ze deze geleidelijk weer afgeven. De stenen zijn 2 – 12 cm groot. De stenen worden verwarmd tot ongeveer 42 graden Celcius. De stenen worden op het lichaam geplaatst en daarna wordt het met olie ingesmeerde lichaam gemasseerd met handen en de warme stenen.

De warmte van de stenen en de massage zorgt ervoor dat afvalstoffen afgevoerd worden, orgaanfuncties gestimuleerd worden en het lichaam weer in balans komt. Hotstonemassage is de ultieme ontspanningsmassage!

Hotstonemassage is geschikt voor mensen die behoefte hebben aan totale ontspanning, met spier en/of zenuwpijnen, fybromyalgie, stress, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding, burnout, etc.

Zwangerschapsmassage

Doordat tijdens je zwangerschap je lichaam verandert, kan dit allerlei klachten veroorzaken. Vooral de onderrug, nek-en schouderpartij, benen en voeten hebben heel wat te lijden. Massage kan deze klachten enigszins verlichten.

Daarnaast is het heerlijk ontspannen als voorbereiding op de bevalling. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd en daardoor wordt de afvoer van afvalstoffen bevorderd. 

Speciaal voor aanstaande moeders heeft e-Body een ontspannende maar effectieve massage samengesteld. 

Bij een rug/nek/schouder massage lig je op je zij op de massagetafel en je lichaam wordt indien gewenst ondersteund met rollen en kussens zodat je stabiel ligt. Tijdens deze massage wordt extra aandacht geschonken aan jouw wensen en behoeftes. 
Je kunt van deze massage genieten na de derde maand van je zwangerschap tot één week voor de datum dat je uitgerekend bent. 

Ook na je zwangerschap kun je bij e-Body terecht voor een massage als herstel van je lichaam.

Wanneer mag er geen zwangerschapsmassage plaatsvinden:

  • heb je last van hoge bloeddruk / suikerziekte / zwangerschapsvergiftiging / diarree / koorts
  • voel je je niet lekker of ziek
  • de eerste drie maanden van je zwangerschap

 De duur van een zwangerschapsmassage is 30-45 min.