Verzorging - tapen - voeding

Sportverzorging

Sportverzorging richt zich op de begeleiding van sportende en bewegende mensen, dus ook niet-sporters, zodat hun gezondheid en conditie wordt behouden, verbeterd of hersteld. Een belangrijk onderdeel hierbij is het voorkomen van blessures en overbelasting.

Vaak krijgt de sportverzorger als eerst te maken met sporters met gezondheidsklachten. Soms verwijst een sportverzorger eerst iemand door naar een arts, fysiotherapeut, etc. voordat de sportverzorger zelf aan de slag mag.

Sportverzorging bestaat uit

  • onderzoek en inspectie van de mens en het bewegingsapparaat
  • uitvoeren van functietesten
  • opstellen van een behandelplan in overleg en met goedkeuring van de cliënt
  • toepassen van(sport)massage
  • toepassen van bandages en tapes
  • geven van voorlichting en adviezen over blessurepreventie, trainingsbelasting, voeding etc.
  • het verlenen van eerste hulp aan een cliënt met acuut sportletsel (EHBSO, reanimatie)
  • werken volgens kwaliteitsnormen (o.a. registreren / archiveren van gegevens, evaluatie behandeling en gedragscode)

Medical Taping Concept | Kinesio tapen

Deze methode is de revolutie op het gebied van functioneel tapen. Het is gebaseerd op principes uit de fysiotherapie, kinesiologie en osteopathie. Bij deze functionele aanpak wordt een neuroreflectoire mechanisme gecombineerd met mechanische sturing. Kinesio Taping versnelt het genezingsproces, geeft pijnvermindering en is onmisbaar onderdeel bij de actieve therapeutische aanpak. De methode wordt wereldwijd succesvol toegepast door fysiotherapeuten, (sport)artsen, medical trainers en sportmasseurs/verzorgers.

Sneller weer in beweging:
Bij blessures, chronische aandoeningen en ontstekingsreacties ontstaat drukverhoging in de weefsels en pijn met reflectoire aanpassingen in de fascia. Meteen na het tapen wordt vermindering van pijn en meer bewegingsvrijheid ervaren. Doelstelling is het vergroten van de bewegingsvrijheid waardoor de cliënt toegankelijker is voor oefeningen. 

Versnelling van het herstelproces:
De liftende werking van Kinesio Tape stimuleert de afvoer van oedeem, en zorgt voor druk- en pijnvermindering in de weefsels. De bewegingsvrijheid neemt toe waardoor het herstelproces bevorderd wordt. Dit betekent verkorting van de blessuretijd en ziekte verzuim.

Kinesio Tape is andere Tape:
Kinesio Tape is anders dan standaard sporttape. Door de specifieke samenstelling, het materiaal en de fabricage heeft de tape een aantal unieke eigenschappen. Het is een speciaal soort textiel, geweven als de huid, en heeft de volgende eigenschappen:
* Rekbaarheid tot 140%, vergelijkbaar met de huid
* Dikte en gewicht vergelijkbaar met de huid.
* Rekbaar in 3 richtingen, Diagonaal om lengte as.
* Eenvoudig te knippen
* Latex vrij
* Lucht en vocht doorlatend.
* 100% acryl, hypoallergeen.
* Vochtbestendig.
De tape blijft op handen en voeten 1-2 dagen zitten en op de rest van het lichaam 3-4 dagen. Omdat de tape vochtbestendig is, is douchen en zwemmen mogelijk. De tape krimpt met 10% als het is aangebracht (shrink & lift). De tape is gemakkelijk weer te verwijderen van de huid en laat geen lijmsporen achter.

(Bron: SOW-opleidingen)


Gezonde levenstijl - Benevita! 

Stelt u zich eens voor hoe u zich zou voelen als u iedere ochtend wakker werd vol levensvreugde en energie.

Geef uw toekomst vorm met positief gewichtsverlies en natuurlijke, gezonde eetgewoontes voor de lange termijn met behulp van het gewichtsverliessysteem Benevita. 

Om uw ideale gewicht te bereiken, nieuwe energie op te doen en uw lichaam naar een optimaal gezondheidspeil te brengen, dient u over de juiste mentaliteit te beschikken. De beste manier om dit te bereiken is door voorbereiding en beweging. 

Een van de belangrijkste regels van persoonlijke effectiviteit is de 10/90-regel. Wanneer u 10% van uw tijd besteedt aan planning en organisatie voordat u begint, bespaart u wel 90% van uw tijd bij het klaren van de klus, zodra u bent begonnen. Dankzij het gewichtsverliessysteem Benevita en het programma voor een gezonde levensstijl ligt de planning voor u klaar. 

Start vandaag nog met het gewichtsverliessysteem van Benevita! www.benevita.eu